Przepis i sposób przygotowania na: PAKIECIKI ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I PIECZARKAMI
przesmażam wraz z cebulą. Doprawiam pieprzem. Nie solę - będzie feta.
Kiedy puszczą sok, odsączam je, a następnie miksuję na pastę.
Szpinak wrzucam na patelnię, rozmrażam i podsmażam. Dodaję do niego
pokruszony ser typu feta, staram się go nieco roztopić, rozkruszyć.
Do tego wrzucam pastę pieczarkową, wszystko razem przesmażam, po czym
zostawiam do lekkiego przestygnięcia.
Ciasto dzielę na 12 kwadratów. Na każdym układam plaster szynki, kleksa
z powstałego nadzienia. Zawijam ładne pakieciki: sklejam naprzeciwległe
rogi, składam jak kopertę. Dokładnie sklejam brzegi.
Układam na blasze wyłożonej papierem.
Każdy kwadracik dokładnie smaruję rozbełtanym jajkiem.
Piekę 20 minut w 200 stopniach.