Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pajęczynowe jajka z farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
herbata 4-5 saszetek
wrzątek
Farsz:
por (biała część) ok 1/3 szt
żółtko jajek 8 szt z ugotowanych jajek
majonez ok 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pajęczynowe jajka z farszem

Jajka gotujemy na twardo, rozbijamy skorupkę ale nie obieramy. Herbatę zalewamy wrzątkiem ok 1 i 1/2 szkl i zalewamy jajka ułożone w miseczce. Dolewamy tyle wrzątku by minimalnie zakryć jajka. Zostawić na kilka godz albo na noc.
Jajka obrać, przekroić na połowy i wyjąć żółtka. Żółtka rozkruszyć i rozetrzeć, dodając po trochu majonez. Dodać drobno posiekany por, wymieszać i doprawić do smaku.
Farsz nakładać na połówki jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.02.2019 08:21
Trochę jak jajka z wyglądu jak w kuchni chińskiej.Dobre dobre :)
Ola1984 12.07.2017 20:51
Bardzo lubię faszerowane jajka :)
Bożena Matuszczyk 12.07.2017 13:01
Pyszne kuszące jajeczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak