Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paczuszki z jabłkiem i granatem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 opakowania
granat 1 szt
ser ricotta 100 g
jabłko 1 szt
jajko 1 szt
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cynamon 0,5 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Paczuszki z jabłkiem i granatem

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy i po całym smarujemy rozmąconym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do jabłka dodajemy cukier wanilinowy i cynamon i dokładnie mieszamy a następnie serek
Krok 1 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
2
i pestki granatu i mieszamy całość.
Krok 2 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
3
Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
4
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty i na środek każdego nakładamy łyżkę farszu.
Krok 4 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
5
Zbieramy wszystkie rogi ciastek i zlepiamy zamykając farsz w środku.
Krok 5 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto
6
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu pozostałym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 6 - Paczuszki z jabłkiem i granatem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak