Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie serusie.

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
jajko 5 szt
cukier drobny 150 g
mąka pszenna 700 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
twaróg 500 g
mleko 2% 100 ml
olej rzepakowy 500 ml
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie serusie.

Masło utrzeć z cukrem i jajkami.Następnie dodać twaróg potrójnie mielony.
Potem stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko.

Zagniatać na stolnicy na gładką masę.
Olej rozgrzać w garnku,frytkownicy lub na patelni.

Z ciasta formułować małe kulki.

Smażyć po kilkanaście sekund z każdej strony na złoty kolor.
Kiedy ostygną posypać cukrem pudrem :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2014 01:15
Smaczne takie.
Wacław 05.03.2014 09:57
pyszne nie tylko do kawy !
dodi 05.03.2014 09:52
pysznie wygladaja
Kuchenka 01.03.2014 23:13
smaczne to!
slonko888 01.03.2014 22:02
pieknie wygladaja
Małgorzata9 01.03.2014 21:11
muszą być pyszne
Michał2 01.03.2014 20:58
bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak