Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączusie serowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 250 g
serek waniliowy 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: pączusie serowe

W misce mieszamy jajka razem z serkiem, przesiewamy mąkę oraz proszek. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. W głębokim garnku rozgrzewamy olej do temp. 170C. Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy z ciasta kuleczki i delikatnie kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. W czasie smażenia pączki same się odwracają, ale w razie oporności można im trochę pomóc. Usmażone wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2016 23:52
Smakowire pączki
Aannkaa82 20.08.2015 15:48
Świetne paczusie, wygladaja bardzo apetycznie :)
Benita 20.08.2015 15:02
Ulubiona przekąska mojego synka :-)
IKrakowianka 20.08.2015 13:19
bardzo lubię taką wersję :)
kloruś 20.08.2015 12:42
chętnie bym skosztowała!
kuchcik89 20.08.2015 12:19
kuszą, smakowite :)
anmat6 20.08.2015 11:51
Super deserek chętnie bym zjadła ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak