Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z pomarańczą i krówkami
Kroki postępowania
Na każde z nich kładziemy połowę cukierka krówki. Zlepiamy pączki i układamy na czystej ściereczce.
mąka pszenna | 1/2 kg |
cukier | 100 g |
margaryna | 100 g |
żółtko jajek | 7 sztuk |
mleko | 1,5 szklanki |
drożdże świeże | 40 g |
skórka otarta z jednej pomarań | 1 sztuki |
płatki migdałowe | 30 g |
cukierki krówki | 20 sztuk |
cukie | 1 l |
lukier | 1 op |
motylki cukrowe | 1 op |
wódka | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: