Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z dziurkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
margaryna 1 kostka
drożdże 10 dag
żółtko jajek 9 sztuk
mąka 1,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier pół łyżeczki
spirytus 2-3 kieliszki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z dziurkami

Do miski wlać ciepłe mleko, dodać rozkruszone drożdże i cukry (wanilinowy i zwykły). Wymieszać lekko i odczekać aż ciasto wyrośnie. Do większej miski wsypać mąkę i sól oraz rozczyn z drożdży. Dodać żółtka i ciepłą roztopioną margarynę a na koniec spirytus. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie rozwałkować i wycinać szklanką kółka, w środku wykrawać dziurki. Pączki smażyć na oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.02.2014 16:01
ciacho z dziurką, pyszne
Monika58 09.02.2014 14:05
smaczne, lubię takie
Janina 09.02.2014 12:56
Fajne ciasteczka;)
pawel123 09.02.2014 11:35
pychotka mniam
agnieszka214 09.02.2014 11:19
bardzo fajny pomysł
noninka77 09.02.2014 10:01
lubię pączusie:)
Mira85 09.02.2014 09:43
smacznie się prezentują
Aga-25 09.02.2014 09:33
oponki mniam
Agnieszka-87-25 09.02.2014 09:19
lubię takie
nogawkuchni 09.02.2014 09:05
Pysznie prezentujące się pączki z pewnością świetne w smaku,przydatny przepis.
Magula 09.02.2014 09:03
Mniam pyszności
Czyki 09.02.2014 09:02
Bardzo pięknie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak