Przepis i sposób przygotowania na: Pączki pełne białego puchu
Kroki postępowania
Odstawiamy by rozczyn podrósł. Żółtka i jajko miksujemy z cukrem.
Do sporej miski wsypujemy mąkę ,żółtka i wlewamy rozczyn. Wyrabiamy.
Pod koniec wlewamy margarynę. Wyrabiamy tak długo aż ciasto swobodnie zacznie odchodzić od miski i naszej ręki.
Odstawiamy na 60 minut by podrosło.
Wykładamy na stolnice i rwiemy kawałki ciasta lub wycinamy kółka szklanką .
Układamy pączki na ściereczce i zostawiamy na 10 minut.
Smażymy pączki z obu stron średnio 2 minuty .
Wyjmujemy na ręczniki papierowe by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Studzimy.
Żelatynę zalewamy gorącą wodą , mieszamy i studzimy.
Wlewamy do ubitej śmietany.
Całość mieszamy z serkiem waniliowym.