Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki i potworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
mąka 1 kg
jajko 8 szt
margaryna 1 kostka
cukier 11/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki
olej do smażenia do głębokiego smażenia
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki i potworki

Wykonanie:
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, cukrem, jajkami, serem i margaryną. Dokładnie wyrobić ciasto i na stolnicy obficie wysypanej mąką rozwałkować (ciasto powinno być dosyć rzadkie) i wycinać krążki różnej wielkości. Cześć możemy nadziewać marmoladą, a resztę ciasta wrzucać łyżką prosto na rozgrzany olej tworząc potworki. Smażyć złociście z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 18.11.2016 21:23
pyszne do kawki :)
Marta1986 18.11.2016 19:42
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak