Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki dyniowe (potworki)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 30 dag
mąka 25 dag
jajko 4 szt
wino czerwone 3 kieliszki/słodkie
skórka pomarańczowa kandyzowana 5 dag
cukier puder do posypki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki dyniowe (potworki)

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Dynię obrać, pozbawić pestek, pokroić i rozgotować w jednej szklance osolonej wody. Następnie odcedzić, dodać startą skórkę z pomarańcza i wymieszać.
Krok 1 - Pączki dyniowe (potworki) foto
2
Połączyć z mąką, żółtkami , winem i odstawić na godzinę.
Krok 2 - Pączki dyniowe (potworki) foto
3
Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, wymieszać.
Krok 3 - Pączki dyniowe (potworki) foto
4
Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Pączki dyniowe (potworki) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 08.11.2015 17:21
Fajna, ciekawa propozycja :)
Lis 08.11.2015 12:40
Smacznie się zapowiadają:)
Aannkaa82 08.11.2015 12:20
bardzo apetyczne pączusie
mileneczka5 08.11.2015 11:39
bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak