Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 3
marchew 2
pietruszka
cebula
groszek mrożony
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w galarecie

Ozorki myjemy i moczymy w zimnej wodzie około godziny. Następnie gotujemy na wolnym ogniu ok. 40 minut, po czym odcedzamy, zdejmujemy błonę i gotujemy w nowej wodzie razem z przyprawami i warzywami (oprócz groszku) aż zmiękną. Na koniec gotowania wrzucamy groszek. Ozorki i marchewkę kroimy w plastry, układamy na półmisku, posypujemy groszkiem. Wywar przecedzamy, rozpuszczamy w nim żelatynę wcześniej namoczoną w zimnej przegotowanej wodzie i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretą zalewamy ozorki i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 01.05.2013 11:49
ładnie podane :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak