Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorek w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorek 1 sztuka
ogórek konserwowy 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
marchewka konserwowa do ozdoby
cebulka konserwowa 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorek w galarecie

Kroki postępowania

1
Ozorek wieprzowy gotować do momentu, aż będzie miękki.
Krok 1 - Ozorek w galarecie foto
2
Po ostudzeniu ozorek obrać ze skóry i pokroić w plasterki.
Krok 2 - Ozorek w galarecie foto
3
Pokrojonym ozorkiem wyłożyć naczynie, dodać ogórka, marchewkę, cebulę, paprykę czerwoną oraz jajko i zalać wystudzoną żelatyną.
Krok 3 - Ozorek w galarecie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 25.03.2013 20:26
ja nie jadlem
Bernadeta1 22.03.2013 14:48
wygladają smacznie
Monika58 12.03.2013 08:48
to mięso jest pyszne, jadłam parę razy :)
w mojej kuchni 10.03.2013 11:29
ozorki lubię w gulaszu najlepiej..
Adamorek 10.03.2013 01:49
oj nie przepadam za ozorkami, ale wygląda apetycznie
Wiesława1 09.03.2013 20:15
Jak ja dawno ozorów nie jadłam.Lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak