Ozór wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowy ozór

    1 kg
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • por

    1 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw umyć warzywa, potem zrobić rosół. Wodę wlać dodać kostkę sól i pieprz. Gotować. Jak warzywa się będą gotować - umyć ozór. Potem wkładamy go do wywaru na godzinę. ozór wyjmujemy z rosołu, warzywa, co zostały mielemy w blenderze. Potem ozór polewamy tym sosem, co nam wyjdzie z warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 01.10.2011 21:28
mniam
Barbara55 06.07.2011 17:07
o nie tego nie będę próbowała
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
kielcok1 08.06.2011 16:07
ozór chyba rzadko gości na stołach
malaczarna23 24.04.2011 08:26
fajny przepis
kome 26.03.2011 17:00
Jak dobrze zrobiony to jest pyszny.
pawel007 21.06.2010 08:28
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat