Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wołowy ozór
1 kilogram -
marchewka
1 sztuka -
pietruszka
1 sztuka -
seler
1 sztuka -
por
1 sztuka -
kostka rosołowa
1 sztuka -
pomidor
1 sztuka -
olej
3 łyżki -
czosnek
1 ząbek -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Ozór wołowy
Najpierw umyć warzywa, przełożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować rosół (wg swojego ulubionego przepisu). Dodać kostkę rosołową, sól oraz pieprz.
Ozór umyć. Do gotującego się rosołu włożyć ozór na około 2 godziny. Następnie wyjąć go z zupy i obrać ze skóry. Warzywa z rosołu zmielić blenderem. Ozór pokroić w centymetrowe paski i polać sosem, który powstanie ze zblendowanych warzyw.
Komentarze (8)