Ozór wołowy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowy ozór

    1 kilogram
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw umyć warzywa, przełożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować rosół (wg swojego ulubionego przepisu). Dodać kostkę rosołową, sól oraz pieprz. 

Ozór umyć. Do gotującego się rosołu włożyć ozór na około 2 godziny. Następnie wyjąć go z zupy i obrać ze skóry. Warzywa z rosołu zmielić blenderem. Ozór pokroić w centymetrowe paski i polać sosem, który powstanie ze zblendowanych warzyw. 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 01.10.2011 21:28
mniam
Barbara55 06.07.2011 17:07
o nie tego nie będę próbowała
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
kielcok1 08.06.2011 16:07
ozór chyba rzadko gości na stołach
malaczarna23 24.04.2011 08:26
fajny przepis
kome 26.03.2011 17:00
Jak dobrze zrobiony to jest pyszny.
pawel007 21.06.2010 08:28
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat