Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

ozór w sosie chrzanowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ozory wołowe
2 szt
seler
150 g
marchew
300 g
pietruszka
150 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
wywar z ozorów i warzyw
750 g
śmietana
100 g
mąka pszenna
50 g
chrzan tarty
50 g
Sklep Prymat
masło
30 g
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ozór w sosie chrzanowym

Oczyszczone ozory umyć,obgotować,ściągnąć skórę i wstawić do gotowania razem z warzywami,liśćmi laurowymi i dodatkiem soli(na 1l.wody ok.7g soli).Gotować do miękkości,wyjąć z wywaru,przestudzić i krajać ukośne porcje.Wywar przecedzić i podprawić mąką i śmietaną,dodać chrzan i surowe masło,wymieszać i doprawić do smaku.Porcję ozora przełożyć do sosu i poddusić.Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak