Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka z miodem i orzechami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 200 ml
jogurt grecki 2 łyżki
miód 1 łyzeczka
orzechy włoskie 4 szt
płatki owsiane 3 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka z miodem i orzechami

Mleko wlać do garnuszka, dodać płatki i zagotować. Gotować całość kilka minut aż owsianka będzie gęsta, a płatki miękkie i napęczniałe. Wystudzić. Jeśli gotujemy owsiankę wieczorem, w tym momencie możemy ją przykryć i odstawić na noc, rano tylko dokończymy – sprawi to, że zjemy szybkie, zdrowe i sycące śniadanie :)

Do przestudzonej lub zimnej owsianki dodać miód i 3 orzechy, obrane i połamane na kawałki, dodać jogurt i wymieszać dokładnie.

Owsiankę przełożyć do miseczki, udekorować pozostałym połamanym na kawałki orzeszkiem i zjeść :) można też zamknąć ją w pudełeczku i zabrać do pracy/szkoły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 06.03.2014 19:41
robie taka zawsze
adelajda 16.02.2014 15:32
dobra owsianka
Wacław 12.02.2014 15:24
pyszny przepis,ładnie pokazany !!!
caralajna 09.02.2014 18:58
smaczne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak