Owsianka z crunchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • otręby owsiane

    3 łyżki
  • sok jabłkowy

    8 łyżek
  • mleko

    5 łyżek
  • crunchy

    3 bananowe z czekoladą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Otręby wsypujemy do miseczki i zalewamy sokiem jabłkowym i odstawiamy do nasiąknięcia na ok. 20 minut. Następnie przekładamy nasączone otręby do garnuszka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Gotową owsiankę otrębową przekładamy do miseczki i posypujemy crunchy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 05.03.2014 13:53
Mogłabym do Ciebie wpadać na śniadania :) Widzę, że mamy podobne smaki ;) Owsiankę uwielbiam :)
Katarzyna59 18.08.2013 11:16
bardzo smaczna
aisza1 28.04.2013 11:47
Pyszne sniadanko
manaika 25.04.2013 11:36
rewelacyjne!
katarzynagotuje 24.04.2013 12:07
pyszne śniadanko :)
Lampencjo 24.04.2013 11:08
pięknie wygląda
Monika-twin 24.04.2013 10:45
pyszne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat