Owsianka z bananem, jagodami i szczyptą cynamonu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    50 g
  • woda

    250 ml
  • banan

    1 szt
  • jagody

    1 łyżka
  • cynamon

  • miód

    0,5 łyżeczki - opcjonalnie !
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy, dodajemy płatki owsiane i gotujemy do ich miękkości - woda powinna odparować. Jeżeli potrzebujemy dosładzamy miodem. Banana obieramy, kroimy w plastry.
Połowę przekładamy do miseczki, nakładamy płatki owsiane i na wierzch układamy pozostałe plastry banana.
Oprószamy cynamonem, posypujemy suszonymi jagodami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 21.10.2015 11:17
smaczne danie
Hrabina w kuchni 13.10.2015 22:41
Pyszne śniadanko :)
IKrakowianka 13.10.2015 21:43
prosto i pysznie
Kasnaj 13.10.2015 18:40
fajna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat