Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 łyżki
płatki jęczienne 3 łyżki
płatki żytnie 1 łyżka
jogurt
porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

Do miseczki lub kubka wsypujemy surowe płatki owsiane górskie, płatki zytnie, płatki jęczmienne. Płatki zalewamy jogurtem naturalnym dodając słodki syrop zurawinowy i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane płatki zostawiamy na 1-2 godziny, choć najłatwiej na cała noc w lodówce by zmiękły. Kiedy płatki będą miękkie przekładamy je do miseczki i dodajemy do nich umyte i oskubane z ogonków porzeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak