Owsianka kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • rodzynki

    1/3 szklanki
  • wiórki kokosowe

    ok 3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce mieszamy płatki, rodzynki i kokos. Przekładamy całość do słoiczka lub małego garnuszka i zalewamy mlekiem. Mieszankę zakręcamy wieczkiem ( jeśli jest to słoiczek) lub przykrywamy spodeczkiem i wstawiamy do lodówki na 3-4 godz. by płatki wchłonęły mleko.
Można tez przygotować ją wieczorem i pozostawić na noc.
Jadwiga/Jaga85
Owsianka zjedzona na śniadanie dostarcza nam energie i potrzebne witaminy na cały dzień. Można podawać ją polaną miodem, syropem klonowym, owocami lub z ulubionym jogurtem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 31.01.2015 19:35
rewelacja !!!!!!!!!!!
pestka 30.01.2015 12:25
to śniadanie jest jak dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat