Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy torcik na zimno
arbuza pokrojonego w kostkę około 2 szklanek
jagody około 1 szklanki + do dekoracji
jabłka papierówki pokrojone w plasterki około 2 szklanek
1/2 szklanki czerwonego agrestu
1 szklanka truskawek
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i zalać gorącym budyniem.
Wcześniej budyń ugotować na mleku i w gorącym rozpuścić żelatynę.
Galaretkę rozpuścić w 750 ml gorącej wody i jak przestygnie dodać do niej owoce(owoców ma być tyle, aby galaretka tylko je okrywała i po zastygnięciu połączyła).
Kiedy galaretka zacznie zastygać wylać ją na wystudzony już budyń i wstawić do lodówki do zastygnięcia, wierzch deseru po zastygnięciu posmarować śmietaną, ubitą wcześniej z cukrem pudrem i usztywniaczem do śmietany, dowolnie udekorować.