Owocowe musli

Owocowe musli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musli

    8 łyżek
  • jagody

    20 dag
  • truskawki

    20 dag
  • mleko

    2 szklanki
  • jabłko

    1
  • cynamon

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Owocowe musli

Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, żeby zmiękły. Później rodzynki odcedzić. Jabłko bardzo dokładnie umyć, obrać i przekroić na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek. Oczyszczone, obrane jabłko pokroić na nieduże i niegrube plasterki. Truskawki bardzo dokładnie umyć, osuszyć i powyrywać zielone ogonki, a w następnej kolejności przekroić na pół. Jagody bardzo dokładnie oczyścić i umyć. Mleka zagotować na niedużym ogniu, a w późniejszej kolejności dodać do mleka osiem łyżek musli. Mleko z musli dobrze wymieszać ze sobą. Do miseczki dać umyte i pokrojone owoce ( truskawki, jagody oraz jabłko) i rodzynki, a później zalać mlekiem wymieszanym z musli. Całość posypać po wierzchu według własnego uznania do smaku cynamonem..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Juleczka20 21.04.2012 08:21
pycha
tomek18 20.04.2012 07:13
pyszne
pioge7 02.03.2012 09:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat