Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce w syropie cukrowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce w syropie cukrowym

dowolne owoce ( ja użyłam: banana, kawałek ananasa świeżego, kawałek pomelo, 2 kiwi, i do dekoracji truskawkę mrożoną)

Do garnka wlewamy wodę, dosypujemy cukier i mieszając zagotowujemy. Mieszamy aby cukier się rozpuścił.
Owoce kroimy w kostkę wrzucamy do salaterek i zalewamy gorącym syropem, odstawiamy do przestygnięcia. Zimne wstawiamy do lodówki do schłodzeni. Możemy owoce odcedzić z syropu i podawać je z lodami albo ciastem.

Syrop cukrowy doskonale nadaje się do słodzenia herbaty, koktajli, drinków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 14.01.2013 16:10
bardzo apetyczne
Cukiereczek13 01.12.2012 22:53
To zdjęcie jest takie piękne, że aż się napatrzeć na nie nie mogę ;)
miroslawa 01.12.2012 06:59
super
Monika78 30.11.2012 21:48
wykwintnie wyglada1
Noruas 30.11.2012 19:13
proste i smaczne!
Kasnaj 30.11.2012 18:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak