owoce do mięsa

owoce do mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    5 sztuk
  • jabłka

    2 sztuki
  • majeranek

  • masło

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania owoce do mięsa

Śliwki przekrajany na połówki, usuwamy pestkę. Na patelni roztapiamy masło i ukłądamy na nim śliwki (skórką do góry). Dusimy chwilę póki nie zmiękną.

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Posypujemy majerankiem. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Układamy jabłka i dusimy aż zmiękną.

podajemy jako dodatek do wieprzowiny lub drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat