owoce do mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    5 sztuk
  • jabłka

    2 sztuki
  • majeranek

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki przekrajany na połówki, usuwamy pestkę. Na patelni roztapiamy masło i ukłądamy na nim śliwki (skórką do góry). Dusimy chwilę póki nie zmiękną.

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Posypujemy majerankiem. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło. Układamy jabłka i dusimy aż zmiękną.

podajemy jako dodatek do wieprzowiny lub drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat