Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Otrębiaki"

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otręby pszenne 10 łyżek
otręby owsiane 10 łyżek
kasza jaglana 10 łyżek
jaja 5 szt
mąka 14 łyżek
sól
pieprz
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Otrębiaki"

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Otręby mieszamy razem, zalewamy pół szklanki wody i odstawiamy, aby napęczniały. Do miski z otrębami wbijamy jaja, dodajemy mąkę i kaszę. Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Smażymy placki na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Serwujemy z sosem tzatziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 08.12.2013 18:58
smakowicie wyglądają
Monika-twin 08.12.2013 16:58
rewelacja i zdrowie
Jadwiga/Jaga85 08.12.2013 15:26
Fajniutkie!!!
Iwona56 08.12.2013 15:23
wygladaja pysznie
anemon 08.12.2013 15:15
Podobają mi się Twoje otrębowe placki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak