Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oszukańce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kilogram
mięso mielone 1 kilogram
kasza manna 1 szklanka
ryż 1 szklanka
sól 3 płaskie łyżeczki
jajko 5 sztuk
cebule 2 sztuki
sos
woda 7 szklanek
kostki rosołowe 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Oszukańce

1. Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.

2. Do miski dajemy kapustę pekińską, cebulę, mięso mielone, kaszę manną, ryż i jajka. Doprawiamy do smaku.

3. Całość dokładnie mieszamy i formujemy owalne lub okrągłe gołąbki. Obsmażamy z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.

Sos:
1. W gorącej wodzie rozpuszczamy kostki rosołowe, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Całość mieszamy.

Do garnka wkładamy obsmażone gołąbki, zalewamy sosem i dusimy na małym ogniu około godziny.

Rada: Zwolennicy sosów z gęstą konsystencją mogą przed obsamażeniem obtoczyć gołąbki w mące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.09.2014 20:24
fajne takie i trochę inne
Kasiaaa 10.03.2014 10:39
W końcu są oszukane:)
Kasia35 09.03.2014 17:59
ciekawa nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak