Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostrobok z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 800 g
mleko
pieprz
sól
olej
natka pietruszki
masło
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ostrobok z jajkiem

Ostroboki oczyścić, opłukać, namoczyć 30 minut w mleku z dodatkiem pieprzu. Włożyć na ściereczkę, osuszyć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Polać z wierzchu roztopionym masłem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 30 minut. Upiec. Obrać i posikać jajka. Połączyć z posiekaną natką, masłem stopionym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać z wierzchu rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 11:54
rybka może by okej
andżelika1 20.07.2012 18:32
W piątki można zaskoczyć rodzinę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak