Ostre marynowane papryczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Papryka ostra mielona Prymat

    3 kg
  • woda

    3 l
  • ocet 10 %

    1/2 l
  • cukier

    10 łyżek
  • sól

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    10 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, odkroić szypułki i za pomocą maleńkiej łyżeczki pozbawić nasionek (i tak będą ostre. Ułożyć ciasno w słoiczkach po dżemie. Z podanych składników ugotować zalewę. Zalać papryczki przestudzoną zalewą zalewą, słoiki szczelnie zakręcić , pasteryzować przez ok 30 min. od chwili zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odwrócić wieczkiem na dół i zostawić aż do ostygnięcia. Smacznego!
Joanna Kryla
Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek, hamburgerów czy tortilli

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat