Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostra zupa pieczarkowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 50dag
cebule 2
pół strąka czerwonej papryki
koncentratu pomidorowego 3 czubate łyżki
masła 1,5łyżki
szklanki kremówki 1/2
pęczek cienkiego szczypiorku
ostrej papryki 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: ostra zupa pieczarkowa

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Czerwoną paprykę kroimy w drobniutką kostkę. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę z papryką, pieczarki. Podsmażamy i wlewamy 1,2 l wody wymieszanej z bulionem i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w średnia kostkę i dodajemy wraz z koncentratem pomidorowym do zupy. Gotujemy tak długo aż ziemniaki zmiękną. Doprawiamy według uznania ostrą papryką, solą i pieprzem. Wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze przez 3 min. Szczypiorek siekamy i posypujemy nim zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak