Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostra pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
cebula 1
koncentrat pomidorowy
marchewki 4
sól
pietruszka zielona
makaron
udka kurczaka 2
seler
por
cytryna 1
cukier
ziele angielskie
śmietana 12-procentowa 3 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: ostra pomidorowa

Do 1,5 litra zimnej wody dodać umytą nogę z kury, obrane i pokrojone na połówki warzywa, cały kawałek pora oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Gotować pod przykryciem ok 20 min.. Dodajemy odrobinę papryczki chili.Gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy, sól pieprz i czekamy aż się znów zagotuje.Dodajemy cukier oraz wyciśnięty sok z cytryny i śmietanę wymieszaną z odrobiną gorącej zupy.Gotować jeszcze 5 minut.

Podajemy z makaronem,oprószone pieprzem i posypane natką pietruszki
Posypujemy poszatkowaną natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.02.2013 20:29
lubię pomidorową na ostro

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak