Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oscypek marynowany w miodzie i chilii

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podstwowe

oscypek 1 duży
miód 2-3 łyżeczki
olej 1 łyżka
papryczka chilli 1 szt

sałatka

pomidorki cherry 250 g
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Oscypek marynowany w miodzie i chilii

Oscypek kroimy na plastry o grubości około 2cm. Miód mieszamy z oliwą drobno posiekaną papryczka chilli. Marynujemy przynajmniej przez 1h a najlepiej przez cała noc.
Plastry oscypka wyciągamy z marynaty i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w 160 stopniach C przez około 8 minut aż ser będzie gorący i miękki.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Pomidorki myjemy i rozkrawamy na pól. Skrapiamy oliwa z oliwek. Solimy i pieprzymy. Dodajemy garść świeżych listków bazylii. Mieszamy.
Gorący ser przekładamy na talerze. Serwujemy z dodatkiem sałatki z pomidorów.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.02.2016 11:16
jak dla mnie - rewelacja!
joannaa24 15.02.2016 10:32
Super pomysł :)
Futka 15.02.2016 10:30
Przepyszna propozycja :)
Madzai 15.02.2016 10:05
Moje smaki :)
KORAL 15.02.2016 09:00
Ładnie wygląda.
2milutka 14.02.2016 23:15
to musi być pycha!
Iwusia 14.02.2016 23:15
oscypka zjem pod każdą postacią
Konczi 14.02.2016 23:08
smaczna przystawka :) pycha !
misia53 14.02.2016 22:47
bardzo fajny pomysł
norweska20 14.02.2016 22:44
oj pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak