Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 0,5 kg
śmietana 0,5 szkl
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ocet 2 łyżki
cukier waniliowy 16 g

masa

budyń owocowy 1 opakowanie ( wiśniowy)
mleko 1,5 szkl
masło 20 dag
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszki

Wszystkie składniki zagnieść razem na jednolite ciasto. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Nakładać do formy małe porcje i piec z obu stron do zarumienienia.

Skorupki oczyścić z nadmiaru ciasta.

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu w 1,5 szkl mleka i ostudzić.

Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem do smaku.

Porcjami do masła dodawać budyń ucierając.
Nałożyć do połówki masę i przykryć drugą połówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak