Orzeszki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka tortowa

    0,5 kg
  • śmietana

    0,5 szkl
  • masło

    20 dag
  • żółtko jajek

    2 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    16 g

masa

  • budyń owocowy

    1 opakowanie ( wiśniowy)
  • mleko

    1,5 szkl
  • masło

    20 dag
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagnieść razem na jednolite ciasto. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

Nakładać do formy małe porcje i piec z obu stron do zarumienienia.

Skorupki oczyścić z nadmiaru ciasta.

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu w 1,5 szkl mleka i ostudzić.

Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem do smaku.

Porcjami do masła dodawać budyń ucierając.
Nałożyć do połówki masę i przykryć drugą połówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat