Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowo-pomarańczowe cupcakes

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 100 g
mąka krupczatka 40 g
tarte migdały 40 g
cukier drobny 60 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kefir 250 g
olej 0,5 szklanka
jajko 1 szt
kandyzowana skórka pomarańczow 2 łyżek
mascarpone 250 g
konfitura 3 pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowo-pomarańczowe cupcakes

W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą.

Do papilotek nakładamy po 2 łyżki ciasta.

Babeczki pieczemy około 30 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka).

Serek miksujemy z konfiturą pomarańczową.

Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki.

Możemy ozdobić cukrowymi dekoracjami.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 08.01.2013 18:46
bardzo ładne
Magda24 08.01.2013 17:05
super
treonina 08.01.2013 17:01
śliczne!
Monika58 08.01.2013 16:56
pysznie podany
Aleksandra/Olcia 08.01.2013 16:54
ciekawe połączenie orzechów i pomarańczy
Aleksandra/Olcia 08.01.2013 16:54
ciekawe połączenie orzechów i pomarańczy
babajaga1969 08.01.2013 16:53
smaczny deserek
ewka1978 08.01.2013 16:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak