Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowiec
Krem przygotować ze składników ( oprócz margaryny i cukru pudru), które należy dodać dopiero po wystygnięciu masy.
Ciasto ułożyć warstwami: ciasto, masa. ciasto z powidłami pianą i orzechami.
margaryna | 1 kostka |
cukier | 0,5 szklanki |
żółtko jajek | 4 |
mąka | 2,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
powidła | 1 słoik |
białko | 6 |
cukier | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1.5 łyżki |
orzechy włoskie | 20 dag. |
mleko | 0,5 l. |
żółtko jajek | 2 |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: