Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 10 dag mielonych
masło 20 dag
mąka pszenna 28 dag
cukier 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe rogaliki

Masło w temperaturze pokojowej wrzucić do miski blendera i zmiksować z cukrem, następnie dodać żółtka oraz przesianą mąkę wymieszaną z orzechami, całość mieszać do momentu połączenia się składników. Przygotowane ciasto schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Foremki do małych rogali wysmarować masłem i wylepić schłodzonym ciastem, blaszkę z rogalikami ponownie wstawić do lodówki na 30 minut.
Piekarnik nagrzać do 170st i piec ciastka 15 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać spora ilością cukru pudru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 02.02.2017 13:20
smaczny dodatek do kawy
dodi 02.02.2017 12:00
pysznie wygląda
Wacław 02.02.2017 10:22
wg mnie rogaliki na 5 :-)
Edith85 02.02.2017 09:50
Uwielbiam :)
Krystyna32 02.02.2017 08:13
pyszności :)
Barbara13 02.02.2017 08:01
fajne takie do schrupania
MagdalenaIC 02.02.2017 00:41
Pyszne rogaliki :)
Renata9 01.02.2017 21:45
Pyszne rogaliki
wwwiolka 01.02.2017 20:55
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak