Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe ciasteczka z białą czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 185 g
orzechy 100 g
jajko 1
masło 100 g
mąka 185 g
cukier brązowy 150 g
aromat waniliowy 1 łyżka
drożdże 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe ciasteczka z białą czekoladą

Posiekać białą czekoladę i orzechy.
Palcami wymieszać masło pokrojone na kawałki z mąką, by otrzymać sypkie ciasto.
Dodać cukier brązowy i drożdże, następnie wbić jajko i dodać aromat waniliowy.
Gdy ciasto jest jednolite, dodać orzechy i czekoladę. Dobrze wymieszać. Uformować łyżeczką małe porcje ciasta i wyłożyć na blasze pokrytej pergaminem.
Piec 12-15 minut w 180° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.02.2014 21:50
ciekawy zestaw produktów, chyba spróbuję....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak