Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 4 szt
czosnek 4 ząbek
orzechy włoskie 20 dag
oliwa 3 łyzka
żółty ser 3 łyżka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe bakłażany

Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Bakłażany umyć i przekroić na pół, posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Piec 15- 20 minut. Po wystudzeniu, wydrążyć miąższ. Czosnek posiekać, utrzeć z solą i połączyć z posiekanymi orzechami i wydrążonym miąższem. Farszem napełnić połówki bakłażanów. Posypać serem,bułką tartą, skropić oliwą i piec w 190 stopniach przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak