Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowa kruszonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
cukier brązowy 1/4 szkl.
margaryna 10 dkg
bakalie 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa kruszonka

Wszystkie składniki przełożyć do miksera i miksować końcówką z nożykiem do uzyskania drobnych grudek.Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i upie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złotobrązowy kolor.Gorące pokruszyć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:24
warto taką robić.
Natalija 07.08.2014 11:48
ciekawy pomysł ;)
Jadwiga/Jaga85 06.08.2014 22:18
Uwielbiam kruszonki. super dodatek do deserów!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak