Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oryginalna kisielówka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
cukier 1 szkl.
margaryna 1/2 kostki
jajko 5 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder
kisiel truskawkowy 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Oryginalna kisielówka

Kroki postępowania

1
Oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy.
Krok 1 - Oryginalna kisielówka foto
2
Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Studzimy.
Krok 2 - Oryginalna kisielówka foto
3
Żółtka z przestudzoną margaryna oraz cukrem miksujemy na puszystą masę.
Krok 3 - Oryginalna kisielówka foto
4
Do masy stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy ubite białka.
Na sam koniec wsypujemy kisiel i delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Oryginalna kisielówka foto
5
Powstałą masę przekładamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30-35 min w temp. 170 C.
Krok 5 - Oryginalna kisielówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 17.06.2015 09:40
Super przepis ; )
mysza75 30.05.2015 10:12
fajny pomysł na ciacho z kisielem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak