Oryginalna kisielówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • margaryna

    1/2 kostki
  • jajka

    5 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

  • kisiel truskawkowy

    2 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Oryginalna kisielówka foto
Oddzielamy żółtka od białek.
Białka ubijamy.
Krok 2 - Oryginalna kisielówka foto
Margarynę rozpuszczamy w rondelku. Studzimy.
Krok 3 - Oryginalna kisielówka foto
Żółtka z przestudzoną margaryna oraz cukrem miksujemy na puszystą masę.
Krok 4 - Oryginalna kisielówka foto
Do masy stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy ubite białka.
Na sam koniec wsypujemy kisiel i delikatnie mieszamy.
Krok 5 - Oryginalna kisielówka foto
Powstałą masę przekładamy do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30-35 min w temp. 170 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 17.06.2015 09:40
Super przepis ; )
mysza75 30.05.2015 10:12
fajny pomysł na ciacho z kisielem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat