Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalny gulasz z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 1/2 kg
pieczarki 30 dkg
papryka czerwona 1/2 szt
grzyby mun 1 garść
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sos chili 1 łyżka
sos sojowy jasny 3 łyżki
ocet ryżowy 2 łyżki
Sos orientalny 3 łyżki
przyprawa orientalna 1 łyżka
mielona trawa cytrynowa 1/2 łyżki
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalny gulasz z ryżem

Kroki postępowania

1
Z biodrówki wyciąć kość i mięso pokroić w kostkę. Dodać sosy i przyprawy i wymieszać.
Krok 1 - Orientalny gulasz z ryżem foto
2
W rondlu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso, podsmażyć, zalać wrzątkiem, dusić do miękkości mięsa.
Krok 2 - Orientalny gulasz z ryżem foto
3
Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w paski, grzyby mun namoczyć i też pokroić w paski. Warzywa dodać do mięsa.
Krok 3 - Orientalny gulasz z ryżem foto
4
Mięso w warzywami dusić jeszcze 20 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, wymieszać i gotować 2 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Krok 4 - Orientalny gulasz z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 30.01.2016 16:23
Bardzo apetyczna propozycja ;)
Lucan 30.01.2016 14:27
pyszne to :)
Ania321 30.01.2016 11:48
pyszne danie :)
Gracer 30.01.2016 08:06
fajny przepis
jagoda5913 30.01.2016 00:37
pięknie wygląda
dorota w 29.01.2016 23:56
Pyszny miałaś obiad!
Ewa Wojtaszko 29.01.2016 23:02
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak