Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Usmażone oponki kładziemy na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu.Posypujemy cukrem pudrem .
Smacznego.
ser biały | 250 gr |
mąka pszenna | 250 grjaj |
jajko | 1 szt |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
śmietana 18 proc | 1/2 łyzki |
sól | |
masło roślinne | 1 łyzka |
ocet | 1/2 łyżeczki |
cukier puder | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: