Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki serowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
olej 1,5 litra
śmietana 4 łyzki
ocet 1 łyżeczka
cukier puder do posypania
żółtko jajek 4 sztuki
ser biały 600 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki serowe

Do miski przesiewamy mąkę ,dodajemy ser. Jajka ,cukier, śmietanę mieszamy. Do mąki dodajemy jajka sodę i ocet, wyrabiamy ciasto. W garnku rozgrzewamy olej. Ciasto wałkujemy na grubość 1,5 cm wycinamy szklanka kulka a w nich kieliszkiem mniejsze. Na rozgrzanym oleju smażymy oponki. Posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 02.12.2013 10:14
Smaki dzieciństwa:)
joanna30 02.12.2013 09:41
Moje ulubione :)
gibli 02.12.2013 09:14
pyszne:)))
Wiesława1 02.12.2013 07:52
pyszne!!pamiętam z dzieciństwa
Krzysztof15 02.12.2013 07:35
moje ulubione
nogawkuchni 02.12.2013 06:10
Smakowite,świetna słodkość,z pewnością bardzo pyszne,przydatny przepis.
sanielcia 01.12.2013 23:14
jakie pyszne oponki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak