oponki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • mleko

    2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • drożdże

    5 dag
  • jaja

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić zaczyn z drożdży, trochę cukru, mąki i mleka. Zostawić do wrośnięcia. Kiedy wyroście do ciepłego mleka dodać resztę składników i roztopić margarynę. Pozostawić do wyrośnięcia. Piec na rozgrzanym tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat