Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

opieńki w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 1.5 kg.
cebula 4 szt.
olej 1 szkl.
ocet 0.5 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 słoik
cukier 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: opieńki w pomidorach

Opieńki obgotować.Odcedzić na durszlaku.Cebulę obrać,pokroić w talarki lub piórka podsmażyć na oleju.Z pozostałych składników zagotować zalewę.Dodać do niej opieńki i cebulę.Wymieszać.Przekładać do słoiczków.Pasteryzować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.01.2013 15:07
nigdy nie robiłam takich opieniek
Anna169Hosz 09.12.2012 16:14
Opieniek tak robionych nie jadłam ale moja mama robi podobnie podgrzybki- są pyszne.
Henryka2 04.11.2012 15:11
Bardzo ciekawy przepis.Szkoda,że już nie ma opieniek.
Konczi 04.11.2012 14:35
wyglądają cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak