OPIEŃKI MARYNOWANE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Zalewa:

  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 czubata łyżka
  • woda

    1 l.
  • ocet

    1/4 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W osolonej wodzie odgotowujemy opieńki. Zagotowujemy wodę z octem, cukrem, solą, gorczycą, pieprzem oraz liśćmi laurowymi. Grzyby odcedzamy. Zalewamy zalewą octową, tak aby grzyby zostały pokryła zalewa, mieszamy. Przekładamy do słoików. Pasteryzujemy. Smacznego ;)!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 26.06.2012 20:51
super grzybki. Idealne do marynowania. Szczególnie te mniejsze okazy
Justyna Jussstiii 24.08.2011 08:39
super:)
Anna169Hosz 03.06.2011 11:14
Cudowne, szkoda, że teraz nie sezon na grzyby.
MAR3STA 25.01.2011 11:18
super!
MAR3STA 25.01.2011 11:17
super!
Margo1 12.11.2010 09:42
super
misia53 06.11.2010 21:21
Och , jaj ja lubię grzyby.
Natalia/tubisiek 05.11.2010 11:11
nigdy ich nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat