Opiekany chleb z jajkiem sadzonym

Opiekany chleb z jajkiem sadzonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Smak dzieciństwa, czyli kromka opiekanego chleba z jajkiem sadzonym. Proste, pyszne danie. Polecam!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na tosty:

  • chleb

    4 kromki
  • jajka

    4 sztuki
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • papryka mielona

    1 szczypta
  • szczypiorek

    2 cm
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba smażymy na oleju z obu stron na złoto. Na tym etapie można posmarować chleb czosnkiem z jednej strony, jeśli ktoś lubi. Przekładamy na talerz.

Na patelni smażymy jajka sadzone posypujemy solą i pieprzem (musimy uważać, żeby żółtko za bardzo się nie ścięło). Przekładamy na kanapkę, dodajemy szczypiorek, paprykę i...gotowe!

SMACZNEGO

Kasia Pichci
Takie kanapki można podawać też z plasterkiem szynki pod jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat