Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane ziemniaki z masłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki kg
masło kostka
Koperek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
kurkuma szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane ziemniaki z masłem

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić i ugotować z dodatkiem soli i kurkumy na w pół twardo. Odcedzić i włożyć do rękawa do pieczenia. Masło (dobrej jakości:) Mogą być małe osełki) stopić w garnuszku z połową łyżeczki czosnku. Ziemniaki posypać koperkiem i polać masłem. Zapiąć rękaw, zrobić otworki i zapiec w 200stopniach ok.40min *Do masła lub zamiast masła można dodać śmietany do zup i sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak