Omlety z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • otręby pszenne

    1 garść
  • otręby owsiane

    1 garść
  • mąka

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • bułka tarta pikantna

    1/4 szklanki
  • przyprawy

    wg uznania
  • oliwa

    125ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Omlety z tuńczykiem foto
Do miseczki rozbijamy 4 jajka i roztrzepujemy je widelcem na jednolitą masę. Następnie dodajemy tuńczyka z puszki i wodę. Jeśli chcemy żeby danie miało mniej kalorii to dodajemy tuńczyka bez sosu, ale wtedy trzeba dodać ciut więcej wody. Dodajemy ulubione przyprawy, np. papryka Prymat, bazylia Prymat, natka pietruszki Prymat, magii itp. Następnie dodajemy otręby, mąkę i mieszamy. na koniec dodajemy bułki tartej. Masa nie powinna być ani za gęsta ani za rzadka, powinna być papkowatej konsystencji. Jeśli będzie za gęsta dodajemy odrobinę wody, jeśli za rzadka dodajemy odrobinę wody
Krok 2 - Omlety z tuńczykiem foto
Rozgrzewamy na patelni ok 70 ml oliwy z oliwek. Nalewamy chochlą nie duże placki, mniej więcej jedna średnia chochla na 2 omlety. Smażymy po obu stronach, tak jak widać na zdjęciu. UWAGA!!! przypalający się tuńczyk, który był wcześniej w puszcze, ma specyficzny zapach, proszę się tym nie zrazić. Nie jeste to regułą, najwyżej przy następnym razie proszę zmienić producenta puszek lub wybierać te z długą datą ważności.
Krok 3 - Omlety z tuńczykiem foto
I gotowe :D Życzę SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 04.06.2012 13:52
super
jagoda5913 04.06.2012 13:52
super
Kaja35 19.05.2012 09:30
fajne
Kaja35 19.05.2012 09:30
fajne
Katarzyna59 16.05.2012 18:03
super
zdzichu 15.05.2012 12:20
pyszne
Ela15 30.04.2012 20:22
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 24.03.2012 13:01
super pomysł
stokrotka 18.03.2012 11:50
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat