Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet ziemniaczany z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
olej 4 łyżki
bekon
masło 25 gram
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: omlet ziemniaczany z bekonem

Średniej wielkości ziemniaki obrałam,umyłam i starłam na tarce o grubych okach. Dodałam sól,pieprz.Porządnie wymieszałam. Bekon pokroiłam w drobniutką kosteczkę i dorzuciłam do ziemniaków.Na patelni rozgrzałam olej i dodałam masło. Gdy tłuszcz był gorący, wyłożyłam starte ziemniaki formując na całości patelni omlet. Smażyłam 5 minut po czym przewróciłam łopatką okrągłą do frytek na drugą stronę.Gdy omlet się usmażył-podzieliłam go na 8 części. Podawałam na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 31.08.2012 11:29
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak