Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 duże
mleko 4 łyżki
masło 1 łyżeczka
szpinak świeży garść
czosnek 1 ząbek
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
sól do smaku
szczypiorek do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Jajka roztrzepujemy z mlekiem.

Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.

Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.

Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak