Omlet ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2-3 szt
  • mleko

    2 łyżki
  • margaryna

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
  • szpinak

    20 dag
  • mąka

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie umyć szpinak, usunąć ogonki i sparzyć listki gorącą wodą, osączyć i pokroić nożem. Dwie łyżki margaryny rozgrzać na patelni i przesmażyć szpinak, dodać mąkę, czosnek roztarty połączony z solą i pieprzem, a na końcu rozprowadzić łyżką mleka. Jajka rozkłócić z pozostałą częścią mleka, posolić i usmażyć omlet. Nałożyć szpinak, złożyć omlet na pół, podważyć nożem i zsunąć na talerz. Na końcu polać, roztopionym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat